Tweede facelift Opel Corsa

AMSTERDAM - Een Opel Corsa met een laagje camouflage over de voorzijde, dat moet haast wel een facelift zijn.

Grappig, want de vierde generatie van Opel’s B-segmenter is al eens eerder bij de plastisch chirurg geweest. Blijkbaar vindt Opel dat de Corsa nog wel even mee kan.

Het lijkt erop dat er een tweede facelift voor de Opel Corsa aan zit te komen. In 2010 werd de kleine Opel al een keer aangepakt, maar blijkbaar gaan de Duitsers het model nogmaals opfrissen. Wie goed naar de voorzijde van de Corsa op deze foto’s kijkt, ziet wel wat trekjes van de nieuwe Adam.

Grille

De grille bijvoorbeeld, maar ook de koplampen lijken geretoucheerd te worden. In eerste instantie dachten we nog aan een zogenaamde ‘mule’ - een nieuwe auto onder een oude koets - maar dat lijkt bij nader inzien niet waarschijnlijk.

Het zou dan geen zin hebben om te experimenteren met een gecamoufleerd front op een verder niet-gecamoufleerde auto. Bovendien lijkt de koets helemaal netjes te passen, terwijl bij mules de koets doorgaans niet helemaal lekker op het chassis past.

Bovendien zou een tweede facelift geen onlogische stap zijn van Opel. Het gaat momenteel niet al te denderend bij het Duitse bedrijf, dus mogelijk is een grondige update een manier om kosten te besparen.

Met een flink gewijzigd interieur en een reeks nieuwe motoren zou de huidige Corsa weer bij de tijd gebracht kunnen worden. Of dat werkelijk de gang van zaken wordt, weten we later dit jaar. De nieuwe dan wel gefacelifte Corsa verwachten we in september op de IAA in Frankfurt te kunnen gaan zien.

Bekijk foto's van de Opel Corsa in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie