Bentley Mulsanne extra luxe

AMSTERDAM - De Mulsanne is even apart genomen en heeft nu een klein arsenaal aan nieuwe luxegoederen te bieden.

De wijzigingen komen, hoe kan het ook anders, vooral ten goede aan de achterpassagiers. Want zeg nou eerlijk, wie zo'n auto kan betalen laat zich hoogstwaarschijnlijk rijden. Niet dat wij er roerig om zouden zijn als we zelf achter het stuur zouden moeten kruipen, maar dat terzijde.

Het interieur van het slagschip wordt bekleed met extra zachte materialen. De hoofdsteunen en de voetsteunen krijgen een speciaal tapijt aangemeten met daaronder een flinke dosis zacht eendendons. Wat wil je nog meer.

Optioneel worden er uitklapbare 'tafeltjes' achter de voorstoelen gemonteerd waar een draadloos toetsenbord en een iPad naadloos in geïntegreerd kunnen worden.

Hoofdsteunen

In de hoofdsteunen van de voorstoelen worden bovendien 8-inch LCD schermpjes geschroefd. Voor opslagruimte zorgt een 20 GB hardeschijf en een dvd-speler behoort uiteraard ook tot de standaarduitrusting.

Draadloze koptelefoons worden meegeleverd, samen met een afstandsbediening waar alle elektronische gadgets in de auto mee bediend kunnen worden. Verder krijgt de Mulsanne standaard privacy-gordijnen voor de achterpassagiers en optioneel is een kofferset te krijgen van de Italiaanse fabrikant Schedoni.

Onder de kap verandert er helemaal niets. Dat betekent dat dezelfde 6,75-liter V8 met 505 pk je nobele Britse bakbeest in alle rust over de wegen en oprijlanen zal brengen. Op de Autosalon van Genève wordt de fijngeslepen Mulsanne aan het publiek getoond.

Bekijk foto's van de Bentley Mulsanne in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie