Hennesey Venom GT vestigt record

AMSTERDAM - De Bugatti Veyron is de geschiedenisboeken ingedoken als een wel heel rap apparaat. Hennesseys Venom GT kan er ook behoorlijk wat van. 

Het Amerikaanse beest heeft een nieuw wereldrecord gevestigd op de 0-300 km/h-sprint.

Hennessey heeft een VBox 3i-meetsysteem in zijn woeste Venom GT gehangen om hem vervolgens flink op de staart te trappen. De 1.244 pk sterke hypercar heeft na twee sprints naar de 300 km/h een gemiddelde tijd van 13,63 seconden weten neer te zetten.

Op het door Nasa gebruikte Ellinton Airport werd de eerste sprint in 13,18 seconden voltooid. Daarbij registreerden de Amerikanen een kleine wind in de rug.

De tweede ronde was na 14,08 tellen verleden tijd, deze keer werd een kleine tegenwind gemeten. De gemiddelde tijd van 13,63 seconden levert het Amerikaanse merk een notering in het Guinness Book of Records op.

Turbochargers

De Venom GT heeft een 1.244 pk sterke 7,0-liter V8 met twee turbochargers onder de kap. Zijn gewicht is gelijk aan z'n vermogen, wat een pk-/gewichtsverhouding van 1 pk per kilo tot gevolg heeft. De achterwielaandrijver wist nog een tweede plek in het beroemde record-boek te claimen. De bandenroker wist de 0 naar 200 mph ook als snelste voltooien.

Daarmee veegt de Amerikaan de Koenigsegg Agera R van de baan, die er 3,17 seconden langer voor nodig had. De beresterke Bugatti Veyron komt 7,7 seconden later dan de Venom GT bij de 200-mph grens.

Van Hennesseys trots worden slechts 29 exemplaren in elkaar gedraaid. Kosten van het apparaat komen in de Verenigde Staten op zo'n 900.000 euro te liggen.

Voor wat bewegend beeld heeft Hennessey ons het volgende filmpje toegezonden:

Bekijk foto's van de Hennessey Venom GT in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie