AMSTERDAM - Gisteren konden we al even snuffelen aan de bijgeschaafde editie van de Honda NSX concept-car. Nu is de definitieve tweede versie van het studiemodel voor de legendarische Japanse bochtenridder uit de doeken gedaan!

Nog geen dag geleden konden we de herziene versie van Acuras NSX concept-car al even bewonderen.

De twee uitgelekte beelden waren dan wel van twijfelachtige kwaliteit, ze gaven wel een behoorlijk indruk van wat Acura voor ons in petto had. Nu zijn de officiële beelden vrijgegeven.

De luxedivisie van Honda werkt al een aantal jaar aan een opvolger van de iconische Honda NSX. Dat 'ie hybride werd, dat wisten we al. De concept-car zagen we al een aantal keer voorbij komen, maar nu heeft Acura de sportieveling voor Detroit nog even bijgepunt.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de hybride-asfalttijger-met-middenmotor is absoluut geen verrassing meer. Dat wil niet zeggen dat we graag meer levenstekens van de supercar zien. Acura heeft de NSX Concept voor Detroit namelijk nog even bij de kladden gegrepen, en dit is het resultaat. Grote veranderingen blijven uit, en dat is misschien maar goed ook: de NSX oogt namelijk erg lekker!

Op de definitieve productieversie moeten we nog even wachten. Het Japanse Acura/Honda neemt naar verwachting nog tot 2015 de tijd om het model klaar te stomen voor de markt. Gelukkig is het concept niet in de prullenbak geknikkerd, iets wat in deze financieel barre tijden nog zo nu en dan wil gebeuren.

Grille

De NSX Concept 'phase two' heeft een net iets anders getekende grille en koplamplunits. Ook de voor- en achterbumper lijken anders op papier gezet dan de exemplaren op de eerste concept-car. Het is voor het eerst dat we ook kennis kunnen maken met het interieur. Kenners onder jullie zien dat de binnenzijde van de spectaculaire Japanse supercar duidelijk knipoogt naar het interieur van de originele Honda NSX.

Acura bevestigt de komst van een middengeplaatst V6-blok, die gecombineerd wordt met twee elektrische krachtbronnen. Vierwielaandrijving is ook van de partij, iets wat bij zijn voorganger eveneens niet aanwezig was. Schakelen? Vergeet het maar, de concept-car is voorzien van een automaat met dubbele koppeling. 

Zo'n Acura-model is natuurlijk leuk, maar waar wij écht op zitten te wachten is een exemplaar met een Honda-embleem op de neus. Het is fijn om te weten dat het project niet naar de eeuwige jachtvelden is verwezen. We hopen in de loop van het jaar meer informatie te kunnen geven over een daadwerkelijk productiemodel. Tot die tijd zullen we het moeten met deze behoorlijk smakelijke beelden.

Bekijk foto's van de Acura NSX in groot formaat