Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lincoln MKC Concept

Lincoln MKC Concept

AMSTERDAM - Amerika is SUV-gebied bij uitstek en dus zou Ford wel gek zijn als het de Kuga alleen onder het eigen label uit zou brengen. 

De MKC Concept toont aan dat de ooievaar over niet al te lange tijd ook bij Lincoln een Kuga-achtige langs komt brengen.

Want inderdaad, deze Lincoln MKC Concept heeft de Ford Kuga (in de Verenigde Staten: Ford Escape) als basis.

De MKC krijgt echter een langere wielbasis. Zoals de foto's laten zien, heeft de Lincoln ook een beduidend ander uiterlijk. Op de concept-car kiest het merk voor tricoat lak, 20-inch lichtmetaal en een panoramadak. De uiteindelijke productieauto zal slechts op details van deze auto afwijken.

Vierzitter

De concept-car is een vierzitter. Opvallend is dat de MKC Concept geen traditionele transmissiepook heeft, maar knoppen naast het touchscreen op de middenconsole voor P, R, N en D. Iets wat -getuige het toch behoorlijk definitieve uiterlijk van het dashboard- waarschijnlijk ook het productiestadium haalt.

Lincoln rept met geen woord over wat er onder de kap ligt. De MKC is een uitermate belangrijke auto voor Fords luxedivisie, want de auto moet niet alleen op de Amerikaanse markt een succes worden.

Nee, Lincoln gaat in 2014 de oversteek naar China wagen en deze SUV is een speerpunt bij de aanval op die Aziatische groeimarkt.

De Lincoln MKC Concept beleeft de komende dagen z'n publieksdebuut op de NAIAS in Detroit. De productieauto kunnen de Amerikanen waarschijnlijk niet voor 2014 bij de dealers verwachten.

Aanbevolen artikelen