AMSTERDAM - Deze foto's tonen aan dat de entree in een voor Mercedes-Benz onbekend segment aanstaande is. Maak kennis met de MLC.

Laat je niet misleiden door de ML 350 Bluetec-typeaanduiding: dit is een zogenaamde 'mule' voor de MLC. Met andere woorden: Mercedes-Benz test hier de techniek voor z'n toekomstige model met een in elkaar geknutseld koetswerk. De daadwerkelijke auto gaat er dus anders uitzien.

De MLC wordt namelijk Mercedes-Benz' rechtstreekse concurrent voor de BMW X6. Net als zo veel andere merken was het merk uit Stuttgart nogal sceptisch toen BMW z'n cross-over lanceerde. Maar nu deze X6 een onverwacht groot succes is, staat Daimler ook te springen om mee te doen in deze niche.

ML-basis

De MLC krijgt de ML als basis. Ook de motoriseringen zullen dus grotendeels overeenkomen. Reken daarom op V6- en V8-motoren, zowel benzineblokken als diesels. Juist bij zo'n sportievere cross-over past een AMG-versie uitstekend, dus reken maar dat we ook zo'n MLC met biturbo V8 voor onze kiezen krijgen. Of de 250 CDI viercilinder ook beschikbaar komt in de sportievere cross-over, is nog even afwachten.

Mercedes-Benz heeft al aangekondigd vanaf 2015 'een nieuwe cross-over' in het Amerikaanse Tuscaloosa te gaan bouwen, en dat gaat zeer waarschijnlijk om deze MLC. De technisch verwante ML-klasse en GL-klasse rollen daar immers ook al van de band. Mercedes-Benz investeert 350 miljoen dollar in de uitbreiding van de fabriek en er komen in Tuscaloosa 400 extra banen beschikbaar.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz MLC in groot formaat