AMSTERDAM - Audi zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen door de SQ5 aanvankelijk alleen met een TDI-turbodiesel te presenteren. Er komt nu ook een exemplaar met een TFSI-benzinemotor.

Onder de kap ligt een 3.0 TFSI met een vermogen van 354 pk en 470 Nm koppel. Schakelen gaat met een achttraps automaat. De sprint naar 100 km/h kost 5,3 seconden en de topsnelheid is afgeregeld op 250 km/h. Het gemiddeld verbruik is 8,5 l/100 km. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van 199 g/km.

De Audi SQ5 ligt 30 millimeter dichter bij het asfalt dan een gewone Q5. Het onderstel is aangepakt voor het extra vermogen. Met het Drive Select Systeem kan de bestuurder kiezen tussen een meer comfortabele of juist de sportievere instelling. De SQ5 3.0 TFSI staat op 20-inch wielen, exemplaren met een diameter van 21 inch staan op de optielijst.

Aan de buitenkant onderscheidt de SQ5 met benzinemotor zich door een platinagrijze radiatorgrille met aluminiumkleurige horizontale spijlen, andere bumpers, een dakspoiler en V6T-badges. Twee exclusieve kleuren voor de SQ5 zijn Estoril Blue en Panther Black.

De Audi SQ5 3.0 TFSI debuteert op de NAIAS in Detroit. In het derde kwartaal van dit jaar komt de auto in de Verenigde Staten op de markt. En dan nu het slechte nieuws: in Duitsland en veel andere Europese markten komt deze SQ5 3.0 TFSI niet bij de dealers te staan. Wij hebben namelijk de 313 pk sterke SQ5 TDI, is de redenatie van Audi.

Bekijk foto's van de Audi Q5 in groot formaat