AMSTERDAM - Mercedes-Benz begint het nieuwe jaar met positief nieuws. Afgelopen jaar werden er, ondanks het verscheiden van Maybach, meer auto’s dan ooit verkocht. 

Mede dankzij een sterke decembermaand kan het merk daarom tevreden terugkijken op 2012.

Over heel 2012 wist Mercedes-Benz Cars wereldwijd 1,42 miljoen auto’s te verkopen. Dat is 4,5 procent meer dan in het voorgaande jaar en maakt 2012 tot een recordjaar voor Mercedes. Van het merk Mercedes-Benz zelf werden 1,32 miljoen exemplaren verkocht, eveneens een record.

De overige exemplaren komen op het conto van Smart en Maybach.

'Tevreden'

"Wij zijn zeer tevreden met onze afzet in heel 2012", aldus topman Dieter Zetsche van moederbedrijf Daimler.

"Ondanks de moeilijke marktomstandigheden in Zuid-Europese landen en de introductie van veel nieuwe modellen hebben we de recordverkopen van vorig jaar overtroffen."

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de Duitsers. In Japan, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten stegen de verkopen flink, maar in groeimarkt China slonk de afzet juist.

En dat is wel een belangrijke markt, waar grote rivalen BMW en Audi juist wel groeiende verkopen weten te genereren. Als Mercedes haar ambities waar wil maken, dan is er dus nog wel wat werk te verzetten in het oosten.

Bekijk 2 foto's in groot formaat