AMSTERDAM - Op de Facebook-pagina van Skoda Frankrijk geeft het Tsjechische merk alvast een voorproefje van wat ons dit jaar allemaal te wachten staat.

Op de Facebook-pagina van Skoda Frankrijk staat bovenstaande afbeelding met de modellen die dit jaar tot ons gaan komen. Helemaal aan het begin staat de Rapid, waarmee we op dit moment de eerste kilometers op Nederlands asfalt maken.

Voor maart en juni staan de Octavia en Octavia Combi op de planning. Die auto’s staan nog onder een doek, maar van de vijfdeurs Octavia weten we al hoe-ie eruit ziet (foto 2).

Facelift

Daarna wordt het spannend, want ook in augustus, oktober en december komen er nieuwe Skoda’s, maar daarbij staan nog geen namen. Aangezien we de Skoda Octavia RS al gezien hebben (foto 3), ligt het voor de hand dat dat één van de drie is. Voor december lijkt een hoog-op-de-poten model op de planning te staan. Waarschijnlijk is dat de Yeti, die sinds 2009 op de markt is en dus aan een facelift toe is.

Blijft er één over en dat zou heel goed de Superb kunnen zijn. Die kennen we immers al sinds 2008 in z’n huidige gedaante en is zo langzamerhand dus wel aan een update toe. Ook gaan er geruchten rond over een 'Spaceback'-versie van de Rapid.

Bekijk 3 foto's in groot formaat