AMSTERDAM - De gefacelifte Q5 is al even leverbaar, maar dat weerhoudt Audi er niet van nog wat kleine wijzigingen aan te brengen in het leveringsprogramma.

Ook hangt er nu een prijskaartje aan de snelle SQ5 TDI.

Daar was ook nog wel enige ruimte voor, want de basis-benzinemotor was tot nu toe de 2.0 TFSI met 225 pk. Dat is vrij fors voor een instapmotor, reden voor Audi om diezelfde motor nu ook als 180 pk-variant in het gamma op te nemen.

Beide versies van de tweeliter zijn zowel met S-tronic automaat als met een handgeschakelde zesbak te krijgen. Zelf schakelen kan vanaf nu ook in de 177 pk TDI, die er tot nu toe alleen met automaat was.

Prijs

Audi maakt van de gelegenheid gebruik om te vermelden dat het nieuwe topmodel SQ5 TDI vanaf nu te bestellen is vanaf 79.900 euro. Dankzij het 313 pk sterke dieselblok sprint die auto in 5,1 seconden naar de 100 km/h, het verbruik bedraagt volgens de fabriek 7,2 liter op 100 kilometer.

De SQ5 is de eerste van een reeks sportieve dieselmodellen uit Duitsland, zo gaat al enige tijd het gerucht dat er in de nabije toekomst een supersportwagen van het merk verschijnt die ook op die brandstof loopt.
 

Bekijk foto's van de Audi Q5 in groot formaat