AMSTERDAM - . Op de North American International Auto Show later deze maand belooft Shelby met twee nieuwe auto’s te komen.

In Nederland is Shelby niet overdreven bekend, maar ook hier krijgen de liefhebbers warme gevoelens bij de namen Shelby Super Snake of GT500.

In Amerika zijn de speciale Mustangs van het merk helemaal legendarisch, de naam Shelby is dan ook al vanaf het prille begin met de sportwagen van Ford verbonden.

Nu belooft het merk, want 'tuner' is te weinig eer, op de North American International Auto Show later deze maand met twee nieuwe uitvoeringen te komen.

Plaatjes zijn er nog niet, maar de Gary Patterson van Shelby American wil wel iets loslaten: “We komen onder meer met een wide-body variant van de Super Snake. De verbreding maakt het mogelijk een stuk bredere banden te monteren, denk aan de maat 345 of zelfs 355.

Ouderwets

Dat klinkt als ouderwets Amerikaans geweld, maar op motorisch vlak zou er wel eens een grote verrassing in het vat kunnen zitten. Patterson geeft aan dat het bedrijf nog steeds bezig is op de lijn die de oude Carroll vorig jaar inzette met de woorden: "De hele auto-industrie zal over moeten gaan op kleinere turbomotoren. Dat is de enige manier om aan de verbruiks-eisen die de overheid stelt te kunnen blijven voldoen."

Detroit Free Press concludeert daaruit dat Shelby aan de slag gaat met Fords 3,5-liter V6 Ecoboost-motor, wat een behoorlijk bijzondere wending zou zijn voor een bedrijf dat het tot nu toe niet voor minder dan acht cilinders deed.

Wat er uiteindelijk onder het doek vandaan komt weten we 14 januari, want dan gaat de ‘NAIAS’ van start.

Bekijk 5 foto's in groot formaat