AMSTERDAM - Peugeot heeft de vernieuwde RCZ voorzien van een prijskaartje. De basisprijs van het gefacelifte model ligt iets hoger dan voorheen.

Peugeot heeft de instapprijs voor de opgefriste RCZ vastgesteld op 34.800 euro. Dat is een paar honderd euro hoger dan eerst, toen je voor 34.250 in de versie met 1.6 THP-motor van 155 pk stapte. Het motorengamma ongewijzigd dus behalve deze versie is er keuze uit een 1.6 THP met 200 pk of een 2.0 HDi met 160 pk.

Het gefacelifte model herken je vooral aan z’n kleinere ‘muil’ met led-dagrijverlichting aan de uiteinden van de onderste luchtinlaat.

Peugeot heeft de standaarduitrusting van de RCZ uitgebreid met een regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel, automatische verlichting en follow me home-functie.

Optielijst

De optielijst vermeldt onder andere leer/alcantara (1.500 euro) of leer/stof (800 euro) op de middenbaan. Connect Nav (RT6) is leverbaar voor 1.095 euro. Bij het Pack Vision zijn de koplampen nu uitgevoerd met donkere maskers.

De RCZ is verder naar eigen smaak aan te passen met de nieuwe two-tone 19-inchwielen ‘Technical’ en zogenaamde ‘My RCZ’-stickers. Voor 850 euro heb je het Pack Black, met zwarte remklauwen, grille en spiegelkappen en matzwarte dakbogen.

De levering van de vernieuwde Peugeot RCZ start in het eerste kwartaal.

Bekijk foto's van de Peugeot RCZ in groot formaat