AMSTERDAM - Momenteel is het modellengamma van Smart nogal mager. Naast de ForTwo en ForTwo Cabrio is er bar weinig te kiezen. Daar komt in de toekomst verandering in.

Volgens Auto Express is Daimler hard aan de slag om het modellengamma van Smart uit te breiden. De zes jaar geleden van de markt verdwenen ForFour moet als geheel nieuw model weer terugkeren. Bovendien zou er gekeken worden naar een cross-over die vooral de Amerikaanse markt moet gaan bedienen.

Tegen alle verwachtingen in lijkt de nieuwe ForTwo niet in samenwerking met Renault-Nissan te worden ontwikkeld.

Naar het schijnt heeft Smart er zelf de tanden in gezet. De nieuwe ForTwo moet begin 2014 zijn weg naar de dealers vinden. Uiterlijke kenmerken zal hij gaan delen met de Forvision EV Concept (foto 4-6).

Samenwerking

De vierdeurs ForFour wordt nog wel in samenwerking met partner Renault-Nissan in elkaar gedraaid. Naar verluidt krijgt de grotere Smart de beschikking over een selectie geblazen driecilinders van de planken van Renault, die de blokken zelf mogelijk in de volgende generatie van de Twingo zal lepelen. Het model wordt eind 2014 op de markt verwacht.

Met een cross-over wil Smart de Amerikaanse markt onder vuur nemen. Het is niet ondenkbaar dat het model zijn technische basis zal delen met die van de volgende generatie Nissan Juke, denkt Auto Express.

Het uiterlijk van de crossover zal volgens de geruchten leunen op dat van de Forstars Concept (foto 7 en 8)die we eerder dit jaar zagen.

Bekijk 8 foto's in groot formaat