AMSTERDAM - Het Duitse KW Automotive komt met een speciale schroefset voor de Porsche 911. Met een veeg op het scherm van je iPhone is de hardheid eenvoudig in te stellen.

KW Automotive maakt al jaren diverse schroefsetjes voor de Porsche 911.

Een groot deel hiervan vindt zijn weg naar het circuit. Nu heeft het bedrijf ook voor de nieuwste generatie 911, de 991, een setje in de vitrine staan. Adaptieve exemplaren, een primeurtje op de 911 voor KW Automotive.

Het systeem krijgt de in deze app-tijd de toepasselijke naam iSuspension aangemeten. Bijzondere eigenschap is dat de dempers van je Duitse sportwagen via de iPhone eenvoudig in te stellen zijn. Naast de standen Comfort, Sport en Sport+ krijg je de mogelijkheid om vijf gepersonaliseerde setups in te stellen.

Demping

Harde of zachte demping en alles er tussenin. Met een beetje vegen op je scherm moet het te regelen zijn. Een WLAN-module is echter noodzakelijk om met je smartphone je Porsche te bedienen.

KW Automotive spreekt zelf van een alternatief voor Porsches eigen Porsche Active Suspension Management (PASM) gecombineerd met Porsche Dynamic Chassic Control (PDCC). De Comfort-stand past de demping automatisch aan de snelheid waarmee op dat moment gereden wordt aan.

Zowel de neus als de achterzijde van de 911 is 20 tot 40 mm lager te leggen. Wat deze 2.0-schroefset moet gaan kosten is nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Porsche 911 in groot formaat