AMSTERDAM - Niet alleen de huis-tuin-en-keuken-modellen worden gedownsized dat het een lieve lust is, ook meer gepeperde auto's moeten het steeds vaker met minder dikke spierballen doen. 

Mercedes-Benz zoekt bijvoorbeeld een bescheidener blok voor de C 63 AMG.

Het brok geweld dat op dit moment de C 63 AMG aandrijft is een niet te missen ongeblazen 6,2-liter V8. Volgens Autocar moet de opvolger van de auto het met een 4,0-liter V8 mét turbo doen.

Het nieuwe blok zou modulair ontwikkeld zijn en daarmee grote overeenkomsten vertonen met de 2,0-liter viercilinder turbo die in de A 45 AMG en CLA 45 AMG komt te liggen. De website meldt verder dat de nieuwe krachtbron volgens insiders zo'n 455 pk zal leveren.

Als echt alles er uit geknepen wordt, moet zelfs ruim 600 pk haalbaar zijn. Op de Los Angeles Autoshow gaf AMG al een hint naar het verschijnen van motoren met een kleinere inhoud.

De geruchtenmolen blaast verder geluiden rond over een vierwielaangedreven uitvoering van de C 63 AMG. Niet onmogelijk, ook bij gepeperde versies van de E-klasse krijgen klanten de keuze uit zowel achter- als vierwielaandrijving.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz C-klasse in groot formaat