AMSTERDAM - Het pre-productiemodel van de Porsche 918 Spyder hebben we al vaak voorbij zien komen. Nu weten we ook hoe het daadwerkelijke productiemodel eruit zal komen te zien.

Het is inmiddels geen verrassing meer welke jas de Porsche 918 krijgt aangemeten. Zo nu en dan passeerde de hybride hypercar van Porsche in verschillende fasen van zijn ontwikkeling de revue en al die keren waren de onderlinge verschillen nihil.

Een Chinees patentenbureau heeft nu de afbeeldingen van het definitieve productiemodel op het internet laten druppelen.  Als we de nog iets vage pixelbrij bekijken zien we dat het uiteindelijke ontwerp slechts in detail afwijkt van wat we eerder hebben gezien.

Deurgrepen

Zo zijn de deurgrepen opnieuw getekend en zijn ze van standaard horizontale exemplaren naar verticale omgevormd. Ze zitten nu mooi in het portier verwerkt. Ook de richtingaanwijzers zijn anders gestileerd en zijn er her en der wat spoilertjes en koolstofvezel details verdwenen.

De op de platen afgebeelde velgen zijn een optie van zo'n 30.000 euro, het is nog even afwachten wat de standaardwielen gaan worden. Op de IAA van Frankfurt in september maakt de definitieve 918 Spyder zijn officiële debut. 

Bekijk foto's van de Porsche 918 in groot formaat