AMSTERDAM - Audi brengt een 'China-edition' van de R8 op de markt, met haaienleder in het interieur.

Audi neemt de R8 V10 als basis. Het is het model van voor de facelift, dus de Chinese kopers hebben 'slechts' 525 pk tot hun beschikking. De China Edition onderscheidt zich echter door een vaste achterspoiler van koolstofvezel, speciale 19-inch wielen en een andere kleurstelling. Je kunt kiezen uit Malibu Blue met sideblades in Suzuka Grey of juist die kleurstelling omdraaien.

Binnenin gaan de ontwerpers van Audi pas echt los. Audi gebruikt voor de stoelen namelijk een combinatie van alcantara en haaienleder. In Nederland genoeg reden voor mensen van Greenpeace om zich aan je R8 vast te ketenen, in China het ultieme gevoel van status. Verder zijn er elementen van koolstofvezel en is het serienummer op de pookknop te zien.

Ook daar is iets bijzonders aan de hand: Audi laat de nummers van 1 tot en met 99 lopen, maar bouwt niet 99 exemplaren. Er zullen namelijk geen exemplaren met een '4' in het serienummer worden geleverd. Veel Chinezen beschouwen de vier namelijk als een getal dat ongeluk brengt.

Bekijk foto's van de Audi R8 in groot formaat