AMSTERDAM - De nieuwe Range Rover rijdt nog niet rond of de Duitse tuner Hofele-Design heeft zijn grijpgrage handen er al op losgelaten. 

Op zijn website presenteert Hofele de Royster GT 500.

Begin komend jaar staat de nieuwe Ranger pas bij de dealers, maar Hofele-Design heeft er zijn creatieve brein al op losgelaten. De Royster GT 500, zoals het beestje heet, ontkomt niet aan een behoorlijk wat aanpassingen.

We zien een aangepaste voorbumper en nieuw ontworpen deurpanelen, die van 'bubbles' zijn voorzien om zaken als modder minder snel houvast te geven. De grille wordt matzwart gespoten voor een net even wat minder adelijk voorkomen. Aan de achterzijde monteert Hofele-Design een diffusor, die voor het gemak met hetzelfde potje verf wordt overgoten. We blijven even aan de achterkant, want daar springen de vier uitlaatpijpen aardig in het oog.

Schoeisel

Een getunede auto zou dat label niet mogen dragen als ook het schoeisel niet op zijn zachtst gezegd opvallend zou zijn. Om die reden schroeft Hofele-Design aan de voorkant 20-inch wielen. Achter meten ze zelfs 22-inch. Je moet er van houden, opvallend is het zeker.

Het interieur wordt aangekleed met een stapel tweekleurig leer in de kleurencombi 'Star-Light'. Beelden hebben we er niet van, maar het klinkt alsof er een wit-zwarte kleurencombinatie is gebruikt. Het leerpakket gaat 3.900 kosten.

Ook voor verlaging is gezorgd. Bij snelheden tot 80 km/h verlaagt de Ranger zichzelf met 4 centimeter. Boven de 80 km/h schakelt de verlagingsmodule zichzelf uit om 'volop van het comfort van de Range Rover te genieten,' aldus Hofele-Design.

Op technisch vlak houdt de Duitse tuner het verder bescheiden. Ze bieden chiptuning aan voor de Ranger met SDV8 onder de kap, waarmee het vermogen van 339 pk moet stijgen naar 410 pk. Het koppel moet daarmee toenemen van 600 naar 720 Nm. In maart is de hele rataplan te bestellen op de website van Hofele-Design.

Bekijk foto's van de Land Rover Range Rover in groot formaat