AMSTERDAM - BMW verwacht verkooprecord voor 2013.

Dat blijkt uit de woorden van Ian Robertson, BMW's marketinghoofd. Bij de introductie van de 4-serie coupé gisteravond in München deed Robertson een boekje open over het komende jaar.

"Met name de Amerikaanse markt doet het steeds beter" meldt Robertson. Bovendien verwacht hij dat de 4-serie voor een boost spurt in de verkoopcijfers zal zorgen, met name door het opnieuw vestigen van de naam BMW in de sportieve sector.

Al zal de vraag in het eerste jaar nog relatief laag blijven, aldus Robertson. De groeiende vraag naar Beamers in China en de Verenigde Staten heeft er mede voor gezorgd dat het Duitse merk in Europa zijn hoofd boven water kon houden.

Verenigde Staten

Tienduizenden voor de Europese markt geproduceerde BMW's zijn op de boot gezet richting De Verenigde Staten en China, waardoor een grote derving in de voorraad is voorkomen.

 In november wist BMW 45 procent meer auto's in de Verenigde Staten te verkopen. Voor volgend jaar wordt eveneens een behoorlijke groei verwacht waardoor, zo verwacht de BMW-topman, er volgend jaar een recordaantal BMW's op kenteken kunnen worden gezet.