AMSTERDAM - Het regent nieuws uit de hoek van BMW. Naast de 4-serie en de 3-serie GT komt het merk nu met een speciale DTM-uitvoering van de M3.

Dit jaar markeerde BMW na twintig jaar afwezigheid zijn terugkeer in de DTM-racerij. De Canadees Bruno Spengler won de coureurstitel en BMW Team Schnitzer was het best scorende team.

Het is BMW absoluut voor de wind gegaan. In totaal heeft het Duitse merk 54 overwinningen genoteerd, om dat te vieren roept BMW nu de speciale M3 DTM Champion Edition in het leven. Er worden 54 exemplaren geproduceerd, waarvan er helaas geen enkele voor Nederland is bestemd.

Feestelijke editie

De feestelijke editie van de M3 spiegelt zich aan de racewagen van Spengler. De in Frozen Black gespoten DTM Champion Edition heeft matzwarte wielen en details als carbon- en chromen stripjes verwijzen naar de M3 van de coureur. Bepaalde stukken van de livery van de racewagen vinden ook hun weg naar deze gelimiteerde productie-M3. Ook aan de binnenkant blijft de M3 niet ongemoeid. 

In het interieur wordt namelijk rijkelijk gestrooid met koolstofvezel en op de dorpels is de kleurstelling van Spenglers helm terug te vinden. Voor een nog fijner potje sturen wordt het stuurwiel bekleed met Alcantara. Een fijne zit wordt gegarandeerd met speciaal Novillo-leren stoelen.

Op technisch vlak wordt de DTM-editie voorzien van het Competition-pakket, bestaande uit onder andere M Drive en M DCT Drivelogic. Verwarmbare voorstoelen en parkeersensoren zijn dan weer wat meer dagelijkse extraatjes.

Wie deze bijzondere uitvoering besteld krijgt samen onder begeleiding van Bruno Spengler himself een rijvaardigheidstraining op de legendarische Nürburgring Nordschleife. In Duitsland mag de M3 DTM Champion Edition mee voor 99.000 euro. 

Bekijk foto's van de BMW 3-serie in groot formaat