AMSTERDAM - Mercedes-Benz heeft z'n A-klasse inmiddels op de kaart gezet, dus het merk begint voorzichtig te denken aan de uitbreiding van z'n aanwezigheid in het C-segment. 

Een charmeoffensief met de CLA 45 AMG moet ons verder opwarmen voor de vierdeurscoupé.

Op de foto's, die opdoken op blog.mercedes-benz-passion.com, zien we de CLA 45 AMG met nog een soort 'sneeuwluipaardcamouflage'. De daadwerkelijke productieversie wordt namelijk pas volgend jaar onthuld. De CLA 45 AMG krijgt de aandrijflijn van de A 45 AMG. Dat betekent vierwielaandrijving en een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

De aandrijfkracht komt van een 2,0-liter viercilinder turbomotor, goed voor 350 pk. Dergelijke waarden zorgen ervoor dat de CLA 45 AMG eigenlijk geen concurrentie heeft onder de sedans in het C-segment.

Detroit, AMG in Genève

Mercedes-Benz laat de standaard-CLA debuteren op de NAIAS in Detroit. Dat is niet voor niets: in Amerika biedt Mercedes-Benz momenteel geen auto onder de C-klasse aan en de CLA boort daar dus een grote, nieuwe doelgroep aan.

Logisch dat Mercedes-Benz de auto juist op de belangrijkste Amerikaanse autoshow in het zonnetje wil zetten. De A-klasse is aan de overzijde van de Atlantische Oceaan niet te koop en daar komt vooralsnog ook geen verandering in.

De AMG-versies staan daar niet. Eerder meldden we al dat de A 45 AMG z'n showdebuut in Genève beleeft en waarschijnlijk wordt de auto daar vergezeld door deze CLA 45 AMG.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz CLA in groot formaat