AMSTERDAM - Bugatti lijkt toch wat moeite te hebben om de geplande oplage van 350 Veyrons te halen en dus grijpt het Franse merk elke gelegenheid aan om weer een speciale versie te presenteren.

Ditmaal debuteert een speciale Grand Sport tijdens een kunsttentoonstelling in Miami.

De Franse kunstenaar Bernar Venet viel de eer te beurt om zich uit te leven op 'zijn eigen' Veyron. Het betreft een reguliere Grand Sport en niet een Vitesse.

Zodoende moet de toekomstige eigenaar het doen met een lousy 1.001 pk, de volvette 1.200 pk's van de Vitesse gaan aan z'n neus voorbij.

Formules

Dat neemt niet weg dat de creatie van Venet een behoorlijke eye-catcher is. Aan de buitenkant zien we een contrasterende oranje-zwarte lakcombinatie. Wie goed kijkt, ziet dat in de lak talrijke wiskundige formules laat zien.

Volgens Venet is dit niet zomaar wat loze tekst om indruk te maken op de miljardairs uit Silicon Valley. Nee, de kunstenaar beschrijft met de wiskundige formules naar eigen zeggen de kolossale krachten die door de motor vrijkomen. In het interieur keren de wiskundige formules terug.

Uiteindelijk is 't het meest waarschijnlijk dat deze 'Art Car' in een museum terechtkomt. Welk museum dit dan zal zijn en wat deze speciale Veyron moet opbrengen, is nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Bugatti Veyron in groot formaat