AMSTERDAM - Vandaag klinkt het startsein voor de kersverse Ford Kuga. De Ford-fabriek in Valencia draait op volle toeren om de nieuwe SUV gereed te maken voor de export.

De nieuwe middelgrote SUV is net als alle andere nieuwe Fords onderdeel van de world-strategie van het Amerikaanse merk.

De komende jaren wordt de Europese markt onder andere nog voorzien van de kleinere EcoSport en de forse Edge. Eerst is het de beurt aan de tweede generatie van de Kuga.

Bijzonder extraatje op de Kuga is de handsfree te openen en te sluiten achterklep. 

De vierwielaandrijvers krijgen het nieuwe Torque Vectoring Control (TVC), dat in een bocht het binnenste wiel minder vermogen geeft dan het buitenste. Uiteraard is het bekende palet EcoBoost-motoren leverbaar voor Fords jongste SUV.

Zo kan de koper kiezen uit een 1,6-liter EcoBoost met 150 of 180 pk en de 2,0-liter TDCI Duratorq-dieselmotor met 140 of 163 pk. Alle modellen hebben een CO2-uitstoot van minder dan 180 gram.

Europa

Van de huidige Kuga heeft Ford zo'n 300.000 stuks in Europa weten te slijten.  "De eerste generatie Kuga was een succesvolle auto die erg geliefd was onder klanten. De geheel nieuwe, tweede generatie Kuga is een intelligente SUV met een lager brandstofverbruik en een nog betere rijervaring", aldus Roelant de Waard, van de marketingafdeling van Ford Europa.

"We zullen in Europa volop gebruikmaken van de grote ervaring en expertise van Ford op het gebied van SUV's." Ford verwacht de komende zes jaar meer dan een miljoen SUV's te kunnen verkopen in Noord-Amerika. In Europa, van origine minder SUV-georiënteerd, ligt dit aantal uiteraard lager.

De Europese prijzen voor de nieuwe Kuga worden binnenkort bekend gemaakt en klanten kunnen nog voor het eind van het jaar een bestelling plaatsen.

Bekijk foto's van de Ford Kuga in groot formaat