AMSTERDAM - De acculeverancier van Fisker gaat een moeilijke tijd door. Het bankroet verklaarde A123 Systems levert niets meer, waardoor de productie van de Karma tijdelijk stilligt.

Op 6 december wordt A123 van de hand gedaan, Fisker hoopt dat er met het aantreden van een nieuwe eigenaar meer duidelijkheid ontstaat over de levering van accupakketten.

Johnson Controls en de Chinese Wanxiang Group lijken geïnteresseerde kopers. Verder schijnt ook het Duitse Siemens in de rij te staan om de gedoemde acculeverancier onder zijn hoede te nemen.

Subsidie

Reuters meldt dat A123 niet van eigenaar kan wisselen zonder de toestemming van de Amerikaanse overheid. Zowel Fisker als A123 Systems hebben namelijk subsidies van de Amerikaanse staat gekregen om een stabiele productielocatie op poten te zetten.

In het verre Oosten lopen ze al iets vooruit op de plannen, de Chinese staat heeft Wanxiang al het groene licht gegeven om het geplaagde bedrijf zodra het vrijkomt over te nemen.

Eigenaren van een Karma hoeven zich nog geen zorgen te maken, Fisker heeft bekend gemaakt voorlopig genoeg accupakketten op voorraad te hebben voor onderhoud behoevende Karma's, het zijn enkel nieuwe Fiskers die even op zich laten wachten.

Bekijk foto's van de Fisker Karma in groot formaat