AMSTERDAM - Brabus komt met een B63 620 Widestar.

De Duitse tuner Brabus heeft het bekende sausje over de Mercedes G-klasse gegoten, maar heeft hem ook motortechnisch onder handen genomen. Hier zijn ze, in tegenstelling tot met in interieur, redelijk subtiel te werk gegaan.

De motor van de G63 AMG stijgt met 76 pk in kracht tot 620 pk. Daarmee schiet de offroader in 5,1 tellen naar de 100 km/h. Bij 230 km/h is het uit met de pret, dankzij een elektronische begrenzer. Ook op lastig begaanbaar terrein moet de Brabus met zijn 820 Nm aan koppel zeker uit de voeten kunnen.

Voor wat uiterlijk opsmuk monteert Brabus de 'Widestar' bodykit en als schoeisel krijgt de 'Benz  23-inch Platinum Edition wielen die uit één stuk aluminium zijn gegoten. Dynamic Ride Control, ontwikkeld door Brabus zelf, moet voor een strakke wegligging zorgen.

Uiteraard vergeet Brabus het interieur niet van een kleurtje te voorzien. Hier vinden we een flinke hoeveelheid knaloranje leer terug. Mikken de Duitse heren op Nederland of was het tijd voor een andere kleur leer dan wit of zwart? Prijzen voor de upgrade beginnen bij 5.900 euro.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz G-klasse in groot formaat