Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Volkswagen Eos

Geen opvolger Volkswagen Eos

AMSTERDAM - De Volkswagen Golf met stalen klapdak zal hoogstwaarschijnlijk geen opvolger krijgen. 

Stalen vouwdaken raken uit de mode en Volkswagen richt zijn pijlen op een grote vierzits cabriolet.

Dat weet autonieuwssite Autocar te melden. Klaus Bischoff, designchef bij Volkswagen, heeft op de Los Angeles Autoshow gezegd dat wanneer de Eos van de markt verdwijnt er geen directe opvolger voor in de planning zit.

"Auto's met een stalen vouwdak verdwijnen van de markt, ze raken uit de mode. Eerlijk gezegd vind ik dat helemaal geen slechte zaak," aldus Bischoff. Volgens de designchef denkt Volkswagen aan het bouwen van een grotere cabriolet die plaats moet bieden aan vier personen.

Gewicht

Deze krijgt een conventionele stoffen kap, wat flink zal schelen in gewicht.

"Er is zeker ruimte voor een grote cabriolet in ons gamma, waarom zouden we die dan niet gaan produceren?" voegt Bischoff toe. Klein struikelblok: volgens de designchef draaien alle bestaande fabrieken op volle capaciteit, het voeren van een nieuw model zou eveneens een nieuwe fabriek met zich mee gaan brengen.

Zeker in deze tijden is dat een gigantische en riskante investering. Opel introduceerde onlangs de Cascada, het is niet ondenkbaar dat de heren uit Wolfsburg dit model in het vizier hebben.

De huidige Eos kwam in 2006 op de markt maar wist geen groot succesnummer te worden. Dit jaar hebben tot nu toe 70 exemplaren hun weg naar een nieuwe eigenaar gevonden.


Lees meer over:

Volkswagen

Aanbevolen artikelen