AMSTERDAM - Een kleine twee weken geleden konden we al een tweetal platen van de elektrische Fiat 500e laten zien. Nu is het zoemende rugzakje officieel onthuld op de Autoshow van Los Angeles.

Om maar met het slechte nieuws te beginnen: de elektrische Fiat 500 is voorbehouden aan de inwoners van Californië. De kleine Fiat is speciaal ontwikkeld om daar binnen kaders van de specifieke Amerikaanse milieuregelingen de nodige voordelen op te strijken.

Fiat heeft zich behoorlijk uitgesloofd om van de 500e een bijzonder wagentje te maken. De guitige Italiaan heeft de nodige uren in de windtunnel doorgebracht voor een verbeterde aerodynamica. Volgens Fiat zorgt het nieuwe bumper- en spoilerwerk voor een met 13 procent verminderde luchtweerstand.

Spoilertje

Om nog beter door de wind te snijden monteert Fiat speciale wielen en een subtiel spoilertje achterop. Voor een beetje uiterlijk pit kan gekozen worden voor het Sport-pakket. Daarmee worden her en der wat zwarte details aangebracht en krijgt de koper de keuze uit allerhande kleurstellingen om zijn elektrische 500 mee op te fleuren.

Wie urenlang over de Amerikaanse highways wil rijden hoeft niet bij Fiat aan te kloppen. De actieradius is vastgesteld op zo'n 130 km. Prima voor het dagelijkse stadsverkeer, maar onhandig als je te midden van de enorme Amerikaanse leegte zonder prik langs de weg komt te staan.

Tijdens ritjes in de stad hoef je niet bang te zijn als laatste weg te komen bij het stoplicht. Met 111 direct paraat staande elektrische paarden onder de kap kun je in ieder geval goed mee komen met het stadsverkeer. Middels een speciale app voor de smartphone is de status van het accupakket overal op te vragen. Volgend jaar moet de 500e in Californië in de showrooms staan.

Bekijk foto's van de Fiat 500 in groot formaat