AMSTERDAM - Precies tien jaar geleden kwam Jeep met de ruigste Wrangler voor buiten de gebaande paden. 

Dit jaar moet het jubileum van deze Wrangler Rubicon gevierd worden. Jeep pakt op de LA Autoshow uit me een feestpakketje, genaamd: 10th Anniversary.

De Wrangler is nou niet echt een auto die je snel zal onderschatten. De kleine four-by-four lijkt in het terrein nagenoeg onverslaanbaar te zijn.

Op de reguliere Rubicon-edities monteert Jeep speciaal rubber en op technisch vlak voorzien de Amerikanen de Wrangler van een speciale overbrenging waarmee de offroader zich nog beter over ruig terrein kan bewegen. Bovendien zijn de differentiëlen te locken als daar behoefte aan is.

Omdat de Rubicon zijn tiende kaarsje uitblaast, zet Jeep de Wrangler graag even in het zonnetje.

Lier

De Anniversary-editie staat iets hoger op zijn poten en de voor- en achterbumpers krijgen extra beschermende platen. In de voorbumper is een uitsparing gemaakt waar een optionele lier eenvoudig te monteren moet zijn. De feestneus krijgt een heuse powerdome op de motorkap met extra ventilatiegaten. Her en der vinden we wat rode details terug.

Om er aan herinnerd te worden dat je in een jubileum-editie door het terrein rolt, worden zo nu en dan wat Anniversary-badges op de Rubicon geplaakt. De feestlijke uitvoering is als drie- en vijfdeurs zowel met soft- als hardtop te bestellen. Begin volgend jaar verschijnt het pakket op de Amerikaanse markt. Of we ook in Nederland uitgenodigd zijn op het feestje, is nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Jeep Wrangler in groot formaat