Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
General Motors

GM opent Chinees onderzoekscentrum

SJANGHAI - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) opent donderdag in China een onderzoekscentrum, dat zich vooral zal gaan toeleggen op de ontwikkeling van een nieuwe generatie elektrische auto's.
Door ANP

Een van de belangrijkste taken van het zogenoemde 'GM China Advanced Technical Center' is te zorgen dat specifieke voorkeuren van Chinese consumenten ingebed worden in de producten van GM.

China heeft sinds 2009 de grootste automarkt ter wereld en ziet deze markt nog altijd groeien.

Daarnaast zal het centrum, samen met vergelijkbare centra in de Verenigde Staten, Duitsland en Zuid-Korea, ook de rest van de wereld bedienen.

Personeel

GM wil met het centrum, gevestigd in Sjanghai, ook gebruikmaken van het ruime aanbod aan technisch geschoold personeel in China. ''China levert al de meeste technisch afgestudeerden ter wereld'', zei directeur John Du van het centrum donderdag.

Donderdag opent de tweede fase van het onderzoekscentrum. De eerste fase werd al in september 2011 geopend. Hier hebben de onderzoekers al technologie getest voor de nieuwe generatie batterijen voor elektrische auto's.

Ook is er al onderzoek begonnen naar lichtgewichtonderdelen, vooral van magnesium en extra sterke staalsoorten. China is een belangrijke producent van deze materialen.

Focus

Nieuwe energie, oftewel elektrische voertuigen, wordt een belangrijk focusgebied van het Chinese centrum. ''Dit is logisch, omdat de Aziatische landen Japan, Zuid-Korea en China het centrum zijn in de wereld op het gebied van onderzoek naar geavanceerde elektrische batterijen voor auto's'', aldus Yale Chang van het Chinese adviesbureau Automotive Foresight.

GM maakte donderdag ook bekend dat het samen met de Chinese partners SAIC Motor en Wuling Motors in 2015 een fabriek opent in de stad Chongqing, in het zuidwesten van het land. In de fabriek die jaarlijks 400.000 voertuigen moet afleveren, investeren de drie 6,6 miljard yuan (816 miljoen euro). Het wordt de derde fabriek van GM in China.


Lees meer over:

General Motors

Aanbevolen artikelen