AMSTERDAM - BMW gaat vanaf 2014 de driedeursversie van de nieuwe Mini en mogelijk ook de Countryman bouwen bij Nedcar in Born.

Deze informatie is afkomstig van een betrouwbare bron binnen Nedcar. Op dit moment is de productielijn van de Mitsubishi Colt ontmanteld en staat de hal leeg, in afwachting van het nieuwe materieel van BMW.

De fabriek in Born, eerder dit jaar overgenomen door VDL, gaat vanaf 2014 de driedeursversie van de nieuwe Mini bouwen. Een voorserie van deze carrosserievariant, intern door het leven gaand als F56, moet eind 2013 al van de band lopen.

Voor het eerst in de historie gaat Mini ook een vijfdeurs hatchback bouwen maar deze zal dus niet afkomstig zijn uit Limburg. Het is de bedoeling dat er vanaf 2014 in ieder geval acht jaar lang Mini’s gebouwd gaan worden in Born, de contracten voor de toeleveranciers lopen namelijk tot 2022.

Countryman

De komst van de driedeurs Mini is zo goed als zeker, het zou kunnen dat ook (een deel van) de productie van de Countryman naar Born wordt overgeheveld maar daarover is op dit moment nog geen zekerheid. De Countryman wordt nu gebouwd in Oostenrijk bij Magna Steyr.

De derde generatie van de (nieuwe) Mini debuteert naar verwachting in september 2013 op de autobeurs van Frankfurt. De foto's zijn overigens genomen in de Mini-fabriek in Oxford, waar op dit moment de driedeurs-Mini wordt gebouwd. 

Bekijk foto's van de Mini MIni in groot formaat