AMSTERDAM - Spierballen moeten rollen, en een merk als Dodge lijkt dat als geen ander te weten. De Dodge Charger R/T ondergaat als Daytona op uiterlijk gebied een aardige krachtkuur.

Een aantal jaar geleden kwam een hele beweging op gang om Amerikaanse muscle cars nieuw leven in te blazen. Chevrolet kwam met de nieuwe Camaro en Dodge bracht een reïncarnatie van de Challenger ten tonele.

Ook de Charger mocht opnieuw het asfalt onveilig maken en kwam als sedan terug op de markt. Op de Los Angeles Auto Show zal Dodge een Charger meenemen, overgoten met het Daytona-sausje.

Anabolenkit

De anabolenkit zorgt onder de kap niet voor extra kracht, maar met een 370 pk sterke Hemi V8 die zijn rauwe kracht naar de achterwielen stuurt hoeft niemand te klagen. Voor een kleine dosis extra sportiviteit worden schakelflippers bij het stuur gemonteerd en worden zowel de besturing als het onderstel iets aangescherpt.

Het in- en exterieur worden natuurlijk niet vergeten, al houden de Amerikanen het relatief bescheiden. De Charger Daytona wordt op speciaal 20-inch vijfspaaks lichtmetaal gezet in de kleur Gloss Black. De motorkap krijgt een speciale Daytona-print en uiteraard vraagt het rode R/T-logo in de grille om de nodige aandacht. 

Van de Daytona is eveneens een 'Road & Track'-uitvoering leverbaar. Als je dat pakket aanvinkt op de lijsten van Dodge krijg je met leer en suède afgewerkte verwarmbare stoelen met Daytona-blauwe stiksels.

De normale Daytona moet het zonder leer en suède stellen. Verder worden er gestrooid met Daytona-badges en wordt er zo nu en dan een strookje geborsteld zwart aluminium bevestigd. Omdat Born To Be Wild van Steppenwolf op hoog volume natuurlijk nog beter klinkt krijgt de Daytona een 552-Watt audioset met tien speakers. Volgend jaar is het pakket te bestellen in de Verenigde Staten, in Nederland is de Dodge helaas van de markt verdwenen.

Bekijk foto's van de Dodge Charger in groot formaat