AMSTERDAM - Naast een snellere versie van de Toyota GT86 is er nog een uitvoering die we graag zouden zien: de cabrio. 

Er zijn nieuwe geruchten die de komst van beide auto’s bevestigen.

Insiders van Toyota hebben volgens het Britse Autocar losgelaten dat Toyota bijna klaar is met de cabrioletversie van de GT86. Het doek zou er al komend voorjaar tijdens de Autosalon van Genève vanaf gaan. In lijn met de sportieve inborst van de achterwielaandrijver krijgt de cabrio natuurlijk geen zwaar stalen klapdak, maar gewoon een stoffen cabriokap.

Om de rijeigenschappen zo min mogelijk te beïnvloeden zal het onderstel iets zachter worden afgestemd om de verminderde stijfheid te compenseren. Cabriolets doen het vooral erg goed in de Verenigde Staten, een belangrijke afzetmarkt voor de ‘Scion FR-S’, zoals de auto daar heet.

Ook over de snellere versie van de GT86 doen nieuwe geruchten de ronde. Waar broertje Subaru BRZ de beschikking krijgt over een turbo lijkt Toyota de extra power te willen realiseren door toevoeging van een elektromotor. Dat zou moeten zorgen voor een vermogen van rond de 250 pk zonder het verbruik negatief te beïnvloeden. De hybride-GT86 komt volgens het bericht in 2015 op de markt. 

Bekijk foto's van de Toyota GT86 in groot formaat