AMSTERDAM - Renault is bezig met de ontwikkeling van een eigen hybride aandrijflijn.

Dat is opmerkelijk, want eerder gaf de Franse fabrikant aan hybride slechts als tijdelijk stadium tussen verbrandingsmotoren en elektrische aandrijving te zien.

Renaults COO Carlos Tavares heeft volgens het Amerikaanse ‘Leftlanenews’ bevestigd dat de hybride aandrijflijn in de pijplijn zit. Of het om een plug-in of om een ‘gewone’ hybride gaat, vertelt hij er niet bij.

Het nieuws komt een wel een beetje als een verrassing, want eerder gaf het Franse merk vol trots aan zich alleen bezig te houden met volledig elektrische auto's.

Aanleiding

De aanleiding voor deze stap moet dan ook buiten het merk gezocht worden. In de eerste plaats is Renault net als ieder ander merk verplicht voor 2016 de gemiddelde CO2-uitstoot onder de 100 gram per kilometer te krijgen. In 2020 is die waarde zelfs 80 gram, dus er is werk aan de winkel.

Daarnaast geeft de Franse overheid net als de Nederlandse flinke subsidies op de aanschaf van een hybride, dus de kans bestaat dat Renault zonder zo’n auto een flinke achterstand oploopt in de verkooplijsten. Al met al genoeg redenen om terug te komen op het eerdere besluit.

Bekijk 2 foto's in groot formaat