AMSTERDAM - Het is nog even afwachten wie de SRT Viper in Nederland gaat importeren, maar dat het een beest van een auto is staat vast. 

Over de monsterlijke V10 wisten we al het een en ander, nu weten we ook hoe snel hij de auto naar voren laat schieten. SRT legt een nog groter blok in de nieuwe Viper dan in de lange neus van zijn voorganger lag. 

Een tiencilinder moet gewoon nog kunnen volgens de Amerikaanse heren. En geef ze eens ongelijk. Een echte Viper is immers een rauwe krachtpatser met liefst permanent spinnende achterwielen.

Intekenlijst

Inmiddels heeft SRT de intekenlijst voor zijn nieuwe muscle car geopend, en daarbij iets meer informatie losgelaten over de prestaties van de Viper. Dat de V10 er 640 pk uitperst, dat wisten we al.

Dat die paarden de Viper in 3,5 seconden naar de 100 km/h schiet en door laat sprinten naar ruim 331 km/h, dat wisten we nog niet. De 8,4-liter heeft met 812 Nm aan koppel ook genoeg vermogen om voor behoorlijke tussenacceleraties te zorgen.

Zijn topsnelheid ligt daarmee iets hoger dan die van de alom geprezen Ferrari 458 Italia. Op de 0-100 km/h-sprint moet de Viper zijn Italiaanse rivaal slechts met 0,1 sec. achterstand voor zich dulden, al zal deze afstand op het circuit wel iets groter zijn.

Hogere prijs

In de Verenigde Staten gaat de SRT Viper mee vanaf 97.000 dollar. Mocht het gevaarte ook naar Nederland komen, dan moeten we een flink hogere prijs verwachten.

Ter vergelijking: een nieuwe Chevrolet Corvette C6 staat in de VS voor 49.600 dollar voor de deur. In Nederland wordt voor hetzelfde model minimaal 130.000 euro gerekend.

Bekijk foto's van de SRT Viper in groot formaat