Meer details Spark EV

AMSTERDAM - Bij General Motors geloven ze nog steeds met overtuiging in de elektrische auto, met de Spark gaat dochtermerk Chevrolet volgend jaar al goede sier maken. 

Mede dankzij die auto moet het concern tegen 2017 500.000 elektrisch aangedreven voertuigen op de weg hebben gezet.

In de zomer van volgend jaar brengt Chevrolet in Californië de Spark EV op de markt. Die auto blijft niet voorbehouden aan de Amerikaanse staat, want in een later stadium komt de auto ook naar Europa.

Een komst naar Nederland is nog niet zeker, maar lijkt gezien ons eco-vriendelijke instelling voor de hand liggend. Dankzij een 130 pk en 549 Nm sterke elektromotor kan de Spark in 8,5 seconden van 0 naar 100 komen. Voeding komt uit een 20 kWh vermogend lithium-ion accupakket.

Garantie

Daarop geeft de Amerikaanse autoreus een garantie van acht jaar of 161.000 kilometer, oftewel 100.000 mijl.  Over een actieradius rept de gigant nog met geen woord, wel willen de Amerikanen kwijt dat de accu’s via een gewoon stopcontact in zeven uur opgeladen kan worden. Middels een snellader kan 80% van de accu’s in 20 minuten gevuld worden.

De elektrische Spark moet een bijdrage leveren aan de elektrische doelstellingen van General Motors. In 2017 willen de Amerikanen 500.000 elektrisch aangedreven voertuigen op de weg hebben gezet.

Daarbij wordt vooral ingezet op plug-in voertuigen en volledig elektrische auto’s. Met de Volt heeft het concern de eerste stappen al gezet en ook luxemerk Cadillac werkt aan een milieuvriendelijk voertuig. Van de ELR komt namelijk ook een plug-in hybride uitvoering.

Bekijk foto's van de Chevrolet Spark in groot formaat

Tip de redactie