AMSTERDAM - Een nadeel van een Opel Astra is dat je hem zo veel op de weg ziet en dus niet erg opvalt in de massa. Opel komt met een oplossing hiervoor en introduceert de Opel-tuner Irmscher.

Irmscher voorziet de nieuwe Astra namelijk van een sportieve look. Aan de voor-, achter- en zijkant zijn spoilers gemonteerd en op de carrosserie zijn verschillende aluminiumaccenten aangebracht. Die zien we onder andere terug in de grille en de zijspiegels. Ook de tankdop is niet vergeten.


Aan de voor-, achter- en zijkant zijn spoilers gemonteerd en op de carrosserie zijn verschillende aluminiumaccenten aangebracht

De standaard banden zijn te vervangen door naar keuze 225/40x18 of 235/35x19 exemplaren. De velgen zijn afkomstig van Delta Design. Het chassis van de Astra volgens Irmscher is 3 centimeter verlaagd. Een aangepast uitlaatsysteem zorgt ervoor dat de Irmscher Opel Astra niet onopgemerkt voorbijgaat.

Lederen bekleding

Aan de binnenzijde zijn de deurpanelen, stoelen en de armsteunen voorzien van lederen bekleding. Voorts hebben de pedalen een aluminiumlook gekregen, zijn de deurhandels van staal en de handel van de handrem heeft een titaniumlook gekregen.

Meriva SUV

Ook over de Opel Meriva heeft Irmscher een geheel eigen idee. De Duitse tuner heeft zijn schepping de naam Meriva SUV meegegeven. Ook dit model is rondom voorzien van spoilers en ook de grote velgen ontbreken niet. Daarnaast is deze Meriva voorzien van een glazen panoramadak. Het interieur van de Meriva SUV is in leder gevat.

Geheel tegen de gewoonte van Irmscher, is de Meriva 15 mm hoger op de poten gezet. Zo kan deze Meriva volgens Irmscher ook buiten de gebaande paden zijn mannetje staan.