AMSTERDAM - Mercedes-Benz lijkt met de SLR McLaren af te stevenen op een regelrecht succes. De supersportwagen moet in Amerika deze zomer op de markt komen, maar hij is daar nu al uitverkocht.

Mercedes heeft de Amerikaanse prijs voor de SLR nog niet vastgesteld, maar men verwacht dat die op ruim 400.000 dollar zal liggen. Daarmee zal de SLR het record vestigen van de duurste nieuwe auto die ooit in de Verenigde Staten is verkocht.


De Mercedes-Benz SLR McLaren zal naar verwachting ruim 400.000 dollar kosten

500 exemplaren

De dealers in Amerika krijgen honderd tot honderdtwintig auto´s van de vijfhonderd exemplaren die Mercedes-Benz jaarlijks gedurende zeven jaar zal bouwen.

De eerste SLR die van de productielijn rolt, is in januari in New York geveild voor een liefdadigheidsinstelling en heeft 2,1 miljoen dollar opgebracht.

Uitverkocht

De Amerikaanse dealers hebben samen al tweehonderd orders genoteerd, elk met een aanbetaling van 50.000 dollar. Dat betekent dat de SLR de eerste twee jaar is uitverkocht. Men verwacht dat belangstellenden grote bedragen bóven de officiële prijs zullen bieden om toch in het bezit te komen van de SLR.

Of de Amerikaanse klanten de SLR met zijn 617 pk sterke 5,5-liter V8 ook werkelijk zullen gaan rijden of de auto alleen als investering zien, zal de toekomst moeten uitwijzen.