Opel maakt plannen voor autosport

AMSTERDAM - Opel heeft ambitieuze plannen voor de autosport. Met de Adam Rally Cup en de Astra OPC wil het Duitse merk zich beter gaan profileren.

De nieuwe motorsportactiviteiten spelen een belangrijke rol binnen de strategische heroriëntatie van Opel, zo zegt Thomas Sedran, plaatsvervangend CEO van Opel.

Het merk wil een nieuwe competitie opzetten voor zijn klanten, tegen redelijke prijzen.

Bovendien wil Opel een platform creëren waar jonge ambitieuze coureurs hun talenten kunnen ontwikkelen.

Adam

Met de rallysport richt Opel zich nu op de Europese podia. Volgend jaar zal een rallycupversie van de Opel Adam gebruikt worden die geheel is aangepast aan de FIA R2-normen.

De zogeheten ADAC Opel Rally Cup zal jonge talentvolle coureurs de kans bieden om zich verder te ontwikkelen. Daarbij komt een speciaal 'junior rally-puntensysteem' voor rijders tot 27 jaar. De algehele winnaar mag rekenen op speciale coaching voor het daaropvolgende seizoen.

Aanvankelijk heeft Opel een strategie tot 2016 uitgestippeld. Voor daarna is een modulair ontwikkelingsprogramma ingepland, waar jonge rallyrijders een kans krijgen om mee te doen op internationaal niveau. In de eerste twee van de vier fases wordt de Adam gebruikt, in de derde en vierde fase zal de nieuwe generatie Opel Corsa zich over het parcours laten jakkeren.

Astra OPC

De nieuwe Astra OPC wordt natuurlijk niet vergeten. Met dit model wil Opel vanaf volgend jaar deelnemen aan de Endurance-kampioenschappen van de VLN, de meest populaire racewedstrijd voor groot publiek in Europa.

De Opel Astra OPC krijgt niet alleen bij deze endurance-races de kans om te scoren, er wordt zelfs een speciale Astra OPC Cup georganiseerd. Een 24-uursrace op de legendarische maar verraderlijke Nürburgring wordt het hoogtepunt van het raceseizoen.

Bekijk foto's van de Opel Adam in groot formaat

Tip de redactie