AMSTERDAM - Koops Furness Lease is maandag uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van Nederland.

Het bedrijf uit Almere gooit volgens een onderzoek dat de Vereniging Auto Van De Zaak (VADVZ) liet uitvoeren hoge ogen op het gebied van persoonlijk contact, keuzevrijheid en goede hulp bij calamiteiten zoals pech. 

Directlease.nl, AA Lease, J&T Autolease en Arval kregen ook een cijfer boven de 8 en maken de top 5 compleet. Kamsteeg Auto Lease kreeg met een 5,8 de laagste waardering van zijn berijders.

De leasemaatschappijen werden onder meer beoordeeld op communicatie en informatie. Zo vind een grote groep berijders een persoonlijk contact met de leasemaatschappij erg belangrijk. In totaal deden 1.050 berijders mee aan het onderzoek.

Op het gebied van contractuele afspraken vinden berijders keuzevrijheid met betrekking tot het onderhouds- en schadeherstelbedrijf. Ook werd gevraagd naar tevredenheid rond onderhoud, schade en pech.

Communicatie

Koops Furness (ongeveer 5000 auto’s) scoorde op bijna alle onderdelen het hoogste cijfer; alleen op het gebied van communicatie moet het Directlease.nl voor laten gaan.

VAVDZ noemt het opvallend dat er geen significant verschil te constateren is tussen grote of kleine leasebedrijven. “Wel is het duidelijk dat de ene leasemaatschappij veel meer oog heeft voor de berijder dan de andere leasemaatschappij”, aldus de organisatie.

De vereniging verwacht dat berijders in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen in de keuze van de leasemaatschappij. "Met de komst van mobiliteitsbudgetten zullen berijders steeds vaker zelf bepalen hoe en met wie ze hun mobiliteit willen organiseren."