AMSTERDAM - Naast het menselijk leed is er ook een groot aantal auto’s in de Verenigde Staten slachtoffer geworden van de storm Sandy.

Ford en Nissan springen op dat verlies in door korting te geven aan gedupeerden.

Nissan was er als eerste bij met dit concept. Mensen wiens auto door de storm onherstelbaar beschadigd is, kunnen een nieuwe Nissan of Infiniti aanschaffen voor de ‘employee rate’, dus met de korting die normaal alleen voor medewerkers geldt. Ook financieren kan onder de gunstiger voorwaarden voor medewerkers.

Grote speler

"Nissan is met 225 dealers een grote speler in de getroffen regio, daarom willen we onze buren de helpende hand bieden met deze aanbieding”, luidt de verklaring van Brian Carolin, Senior Vice President van Nissan North America.

Kort na het bericht over het royale gebaar van Nissan kwam ook Ford met een speciale Sandy-aanbieding. Stormslachtoffers krijgen op een nieuwe Ford of Lincoln (in Amerika het luxemerk van Ford) 500 dollar korting. Daarnaast stort het Ford Motor Company Fund, ondersteund door medewerkers van het merk, 50.000 dollar op de rekening van het Amerikaanse Rode Kruis.

Door Sandy zag meer dan de helft van de New Yorkse autodealers zich genoodzaakt de deuren tijdelijk te sluiten. De verkoopverwachting voor oktober is in de Verenigde Staten door het natuurgeweld iets naar beneden bijgesteld, en dat gat proberen de fabrikanten nu op te vullen.

Bekijk 3 foto's in groot formaat