AMSTERDAM - Mini heeft het nieuwe modeljaar aangegrepen om de Countryman eens even bij te punten. Het gaat vooral om kleine wijzigingen aan het interieur.

Binnenin krijgt de Countryman nieuwe ringen om de centrale snelheidsmeter en de ventilatieroosters. Deze ringen zijn aan de buitenkant uitgevoerd in Carbon Black optiek en de binnenste ring is matzwart. Wie het Chrome Line-pakket bestelt, krijgt verchroomde binnenste ringen.

De Countryman krijgt voortaan drie zitplaatsen achterin, een bank met twee afzonderlijke zittingen is een optie die zonder meerprijs aan te vinken is.

Bij de deuren noteren we allereerst nieuwe sierstukken. Bovendien hebben de armsteunen een nieuw ontwerp gekregen.

Op de armsteun van de bestuurder bevindt zich nu een compleet controlepaneel met knoppen voor de elektrisch bediende ramen, buitenspiegels en de centrale vergrendeling.

Motoren

Onder de kap van de 'gewone' Countrymans is er keuze uit zes verschillende motoren, diesels en benzineblokken met vermogens tussen 90 en 184 pk. Los daarvan is er ook nog de Mini John Cooper Works Countryman met 218 pk en All4-vierwieldrijving.

De Mini One Countryman en Mini Cooper Countryman met handbak voldoen na de modeljaarwisseling al aan de Euro 6 emissie-eissen, die vanaf 2014 van kracht worden.

De aangepaste Mini Countryman wordt vanaf november geleverd. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Mini Countryman in groot formaat