AMSTERDAM - In Nederland mag de Volkswagen Santana een relatief onbekende auto zijn, uit het Chinese straatbeeld is de wagen niet weg te denken. De nieuwe generatie is nu af.

De nieuwe Santana heeft een wielbasis van 2,60 meter. De bagageruimte heeft een inhoud van 480 liter. Het is bepaald geen ‘ontwikkelingsauto' meer, want de Chinezen kunnen gewoon een auto bestellen met zaken als ESC, parkeersensoren en lederen bekleding. De uitrustingsniveaus zijn de bekende Trendline, Comfortline en Highline.

Onder de kap komen motoren van de EA 211-generatie te liggen. De instapmotor is een 1,4-liter benzinemotor met een vermogen van 90 pk. Het gemiddeld verbruik is 5,9 l/100 km. Het andere blok is een 1,6-liter viercilinder met een vermogen van 110 pk. Deze versie heeft 6,0 liter per 100 km nodig.

Volkswagen meldt trots dat dit verbruiksreducties van 28 procent ten opzichte van de vorige generaties zijn. De Chinese Santana is inmiddels alweer 29 jaar op de markt. Ook de productie van de nieuwe generatie vindt weer plaats in China.

Bekijk foto's van de Volkswagen Santana in groot formaat