AMSTERDAM - Volkswagen zet op de SEMA Show in Las Vegas een aantal speciale Beetles in de schijnwerpers, waaronder één versie met 500 pk.

De APR-VW Vortex Beetle Turbo is beresterk. De reïncarnatie van de Kever is uitgerust met een APR GTX Turbo, een speciale intercooler en een aangepast motormanagement.

Deze pepmiddelen geven de Beetle een vermogen van maar liefst 500 pk. Om dit geweld nog een beetje fatsoenlijk op de weg te houden, monteert APR een H&R ophanging, H&R stabilisatorstangen en Volkswagen Racing StreetSport+ camberplaten.

Voor een goede ontluchting zorgt een aangepast uitlaatsysteem. Bovendien is de nieuwe Kever omgebouwd van een voor- naar een vierwielaandrijver. Het uiterlijk van de blauwe Beetle is nog relatief subtiel aangepast. We zien een spoilersetje en 19-inch lichtmetalen velgen en natuurlijk hangt de gespierde Beetle dichter boven het asfalt.

Beach Battle

Dan is er de Beach Battle Beetle, die volledig in een surf-thema is uitgevoerd. Deze Beetle krijgt een bumperpakket van FMS Automotive, een surfplankdrager op het dak en een heuse douche-installatie.

Met een Revo Technik turbo en een speciaal luchtfilters komt het vermogen op zo'n 405 pk te liggen.

De laatste speciale Beetle is de Galpin Auto Sports Beetle. Deze platgeslagen Beetle heeft een hotrod-achtig design meegekregen. We zien een 'gechopt' dak en een speciale two-tone lak, die in Onyx Black en Candy Apple Red is uitgevoerd. De 20-inch velgen met Porsche-look passen na de verlaging nog maar net in de wielkasten.

Bekijk foto's van de Volkswagen Beetle in groot formaat