AMSTERDAM - Mercedes-Benz plant een groot modellenoffensief en zal daarbij een aantal voor het merk nieuwe niches aanboren.

Rond 2020 moeten zo'n 11 nieuwe modellen hun intrede hebben gedaan. Dat zegt Steve Cannon, CEO van de Amerikaanse afdeling van Mercedes-Benz in een interview met de Amerikaanse krant USA Today.

In totaal komen er elf nieuwe modellen aan en worden er 19 vernieuwd. Een aantal van deze nieuwe modellen zal niches aanboren waar het Duitse merk eerder nog geen model in heeft gehad.

Zo wisten we al dat de CLA-klasse in aantocht is, de voorwielaangedreven 'kleine CLS' op het platform van de A-klasse.Verder zou er een cabriolet van de komende C-klasse in de pijplijn zitten, die de pijlen moet richten op de dakloze modellen van Audi.

Naast een nieuwe E- en S-klasse plant het merk uit Stuttgart een concurrent voor de Range Rover Evoque. Deze maakt volgens Cannon op de Autoshow in Frankfurt volgend jaar zijn debut.

Met de ambitieuze plannen hoopt Mercedes-Benz meer klanten naar de showrooms te lokken, waar de focus op een jonger publiek komt te liggen. Het merk hoopt kopers op relatief jonge leeftijd al aan zich te gaan binden.