AMSTERDAM - De Cadillac ATS start z’n Nederlandse leven met slechts één motorisering, maar volgend jaar komen daar twee belangrijke versies bij.

Een BiTurbo-diesel moet voor de aantallen zorgen, een ATS-V moet het de Duitse kanonnen lastig gaan maken.

De ATS BiTurbo-diesel krijgt de beschikking over dezelfde 2,0-liter dieselmotor, die ook in de Insignia 2.0 CDTI BiPower ligt. In die auto is het blok goed voor 195 pk en 400 Nm, het is nog onbekend wat het vermogen in de Cadillac wordt.

De echte liefhebbers kijken natuurlijk uit naar de ATS-V. Ook die komt volgend jaar al bij de dealers te staan. In plaats van de traditionele V8 krijgt dit V-model een V6 met twee turbo’s onder de kap. Het vermogen komt rond de 400 pk uit en daarmee mikt Cadillac dus net onder de nieuwe M3 en de Mercedes C 63 AMG, die rond de 450 pk zitten.

Op dit moment is een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 276 pk de enige motorisering voor de ATS. De vanafprijs is 51.530 euro, de sportief georiënteerde Performance kost minimaal 58.720 euro en de Premium is er vanaf 62.300 euro. Een automaat heeft een meerprijs van 2.300 euro.

Bekijk foto's van de Cadillac ATS in groot formaat