AMSTERDAM - De sluiting van Ford Genk heeft vooral vervelende consequenties voor het personeel, maar ook de productplanning van het merk wordt flink beïnvloed.

Zo blijkt nu dat de nieuwe generatie Mondeo veel later dan oorspronkelijk gepland komt.

De productie van de Mondeo was oorspronkelijk aan Genk toegewezen, maar die plannen kunnen niet doorgaan nu het hoofdkwartier besloten heeft de hele fabriek te sluiten.

Waarschijnlijk gaat de productie naar de fabriek in Valencia (waar nu de C-Max van de band rolt) en dat betekent dat het extra tijd kost om alle productielijnen voor de Mondeo daar op te zetten.

Mondeo

Flink wat tijd, want Ford heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat de introductie van de Mondeo is uitgesteld tot eind 2014. Dat is maar liefst anderhalf jaar later dan oorspronkelijk gepland. Het is helemaal een pijnlijk besluit als je bedenkt dat de Amerikaanse versie van de Mondeo, de Fusion, al gewoon in Amerika te koop is.

Voor de andere modellen wordt geen vertraging verwacht. De Kuga komt eind dit jaar, de Ecosport binnen achttien maanden en later ook nog de Edge en de volgende generatie Mustang.

Bekijk foto's van de Ford Mondeo in groot formaat