SEMA Chevrolet Malibu Spark hardhandig aangepakt

AMSTERDAM - Eind deze maand kunnen liefhebbers van booskijkers en het betere bumperwerk hun hart ophalen op de SEMA Show in Las Vegas.

Chevrolet belooft een groot scala aan aangepaste modellen mee te nemen. Wie er van houdt, kan nu al vast genieten van de hardhandig aangepakte Malibu en Spark.

Chevrolet heeft de Malibu Turbo behoorlijk onder handen genomen. Het studiemodel krijgt de naam Malibu Turbo Performance Concept opgeplakt en krijgt dezelfde 2,0-liter turbomotor met 259 pk onder de kap als de Malibu Turbo.

Dat betekent van 0 naar 100 in 6,3 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Om de Malibu sneller de bocht rond te krijgen wordt hij natuurlijk verlaagd en grotere remschijven zorgen voor betere stopkracht.

Splitter

De opgeleukte Performance Concept wordt in Berlin Blue Tricoat gespoten en krijgt een splitter aan de voorkant, een diffuser achter en een aardige achterspoiler. Het gevaarte staat op 20-inch lichtmetaal, krijgt een lagere grille en rode randjes om de mistlampen. Verder worden mogelijk lege plekjes volgeplakt met de nodige turbo-badges.

Ook het interieur blijft niet ongemoeid. De Chevy krijgt zwartleren Recaro-sportstoelen met rode stiksels. Ook het stuur wordt in deze kleurstelling afgewerkt.

Spark

Wie liever iets bijzonders wil van kleiner formaat, kan zich verlekkeren aan vier aangepaste Sparkjes. Een van de kleintjes is geheel roze gespoten en moet aandacht vragen voor de American Cancer Society. Ook het interieur krijgt een roze kleurtje mee, we zien roze suede en zelfs een roze instrumentenpaneel.

Spark nummer twee krijgt een Salsa Red jasje aangetrokken. Deze versie is net als de roze Spark voorzien van een handjevol accesoires uit Chevrolet's eigen catalogus. De rode Spark wordt aan de voorkant verlaagd en krijgt instelbare achterdempers. Het vurige kleintje staat op 15-inch lichtmetaal.

Wie liever meer kleurtjes wil, moet bij de Spark Color Run zijn. Deze zal fungeren als pace car voor Amerikaanse 5k Races. Ook deze veelkleurige Chevy krijgt een pretpakketje uit Chevrolet's catalogus aangemeten.

Kleurigheid

Genoeg van al die kleurigheid? Wend je dan maar tot de Spark Sinister. Zoals de naam al aangeeft, krijgen we te maken met een duistere Spark.

De in zwart uitgevoerde Chevy krijgt een interieur en exterieur die wat zaken lenen uit de rallysport. In tegenstelling tot zijn kleurige broertjes krijgt de Sinister een spoilersetje en een diffuser met dubbele uitlaten. Het gemene kleintje wordt verlaagd en staat op niet te missen 18-inch Bahia-rood lichtmetaal met een dun laagje rubber erom. 

Naast de Malibu en de Spark neemt Chevrolet opgedirkte versies van de Impala, Corvette, Camero en Cruze mee naar de Amerikaanse tuningshow.

Bekijk 8 foto's in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie