AMSTERDAM - Opel heeft de Corsa 1.3 CDTI wat aangescherpt. De zuinigste Opel Corsa ecoFLEX verbruikt nu 3,3 liter per honderd kilometer. 

Daarbij blaast de Duitse B-segmenter nog maar 88 gram CO2 per kilometer de lucht in.

Vergeleken met de eerste Corsa ecoFLEX van vijf jaar geleden, is de CO2-uitstoot met 26% afgenomen. De 1.3 CDTI ecoFLEX met Start/Stop-technologie stoot nu 88 gram CO2 per kilometer uit, daarmee valt de Corsa in ieder geval tot 2015 in de 14% bijtellingscategorie.

De 1.3 CDTI ecoFLEX is de meest zuinige Opel met dieselmotor die de Duitse fabrikant ooit gebouwd heeft. De 1.3 CDTI kwam in 2011 op de markt en was toen met een verbruik van 3,5 liter diesel per 100 kilometer al geen auto met een dieselverslaving, nu is de turbodiesel uitgerust met een oliepomp met variabele inhoud, die alleen de strikt noodzakelijke oliedruk levert.

Ook wordt een nieuwe speciale transmissie-olie gebruikt met een zeer lage viscositeit, waardoor het brandstofverbuik verder afneemt. Verder is de afstelling van het motormanagementsysteem aangescherpt.

 

Versnellingsbakken

Vanaf november wordt de Corsa uitgerust met de laatste generatie hangeschakelde versnellingsbakken van Opel. De wrijving en weerstand zijn samen met de slag verkleind, wat zorgt voor een nauwkeuriger en soepeler schakelende bak.

Voor meer comfort is van elke Corsa, met uitzondering van de spijkerharde OPC Nürburgring Edition, de ophanging aangepast.

Met 95 pk en een koppel van 190 Nm tussen de 1.750 en 3.250 toeren staat in 12,3 seconden de 100 km/h op de teller. De Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX moet uiteindelijk de 177 km/h kunnen aantikken.

Bekijk foto's van de Opel Corsa in groot formaat