AMSTERDAM - Mopar, de tuningsafdeling van Chrysler, mag zich sinds de samenvoeging met Fiat ook op de Italiaanse producten storten. De Fiat 500 Beach Cruiser is daarvan een alleraardigst resultaat.

Mopar heeft voor de naderende SEMA-show in Las Vegas maar liefst 24 auto’s onder handen genomen van Jeep, Chrysler, Dodge Ram, SRT en Fiat.

Van dat laatste merk maakte Mopar deze in ‘charcoal matte’ uitgevoerde 500C Beach Cruiser, geïnspireerd op de Amerikaanse West Coast en bijbehorende strandcultuur, aangevuld met een vleugje hotrod.

Opvallendste uiterlijke kenmerken zijn de uitgeklopte wielkasten met daarin roodgelakte aluminium wielen en het dakrek met plaats voor een surfplank. Op de vloer hebben de Amerikanen teakhouten 'vlonders' geplaatst, zitten doe je op met vinyl overtrokken stoelen met rood-wit 'standhanddoek-motief’.

Voor de gelegenheid heeft Mopar het uitlaatsysteem aangepast en de motor krijgt dankzij een aangepaste luchtinlaat wat extra pk's. Een veerpootbrug moet de handling van de auto bevorderen.

Bekijk foto's van de Fiat 500 in groot formaat