AMSTERDAM - Het Duitse merk Loremo, fabrikant van superzuinige auto’s, gaat het na een lange radiostilte opnieuw proberen.

Loremo presenteerde in 2006 met de nodige tamtam de LS, een 450 kg wegende auto die een verbruik van 1 op 66 kon halen dankzij een goede stoomlijn, een laag gewicht en een zuinige, tweecilinder turbomotor.

Twee jaar na de introductie van de LS kwam de fabrikant uit Beieren met een productierijpe versie van dit prototype.

Daarna werd het stil rond Loremo. Tot we onlangs plotseling weer een teken van leven opvingen vanuit Duitsland; Loremo AG gaat het opnieuw proberen in samenwerking met de nieuw opgerichte Loremo Holding.

B- en C-segment

In oktober en november test Loremo met een prototype met gas-hybride-aandrijving. In de nabije toekomst'' wil Loremo naast stadsauto’s ook auto’s gaan bouwen in het B- en C-segment, evenals kleine bestelwagens.

Voor december 2013 wil de fabrikant tien diesel- en tien elektro-auto’s bouwen als voorserie-voertuigen in de prijsklasse van 10.000 tot 20.000 euro. Tussen september en december 2014 moet de serieproductie van deze auto’s van start gaan.

In het voorjaar van 2014 moet er een wereldwijd netwerk van service- en onderdelendealers bestaan.

Een jaar eerder, in maart 2013 (dus waarschijnlijk op de beurs van Genève) komt Loremo met 'een baanbrekende innovatie' op het gebied van elektrische voertuigen, die het actieradiusprobleem van elektrische auto’s moet gaan oplossen. We wachten met spanning af!

Bekijk 7 foto's in groot formaat